Košarica
Prijavi se
059 134 073

Uporaba spletne strani Panthera


1. Navigacija
1.1. Iskalnik
1.2. Meni
1.3. Iskalnik + Meni
2. Pogled in akcije
3. Podroben opis artikla
4. Košarica
5. Prijava


1. Navigacija


Načini navigacije spletne strani Panthera
 • Iskalnik
  Po spletni strani je najlažje iskati željen artikel s pomočjo iskalnika. V vnosno polje vnesite ključne besede po katerih želite iskati in pritisnite gumb enter ali pa z miško kliknite na gumb "išči". Iskalni algoritem išče vsako besedo posebej. Zato je vrstni red besed nepomemben. Vnos raznih preglogov npr. "in" pa bo na vrnjene razultate iskalnika imel negativni učinek, saj le ta ne definira množice končnih rezultatov, ki si jih želite. Sicer je veliko predlogov itd. samodejno izločenih iz iskanja. Vnos dela besede npr. "bater" namesto "baterija", bo vrnila solidne rezultate oz. bo delovalo. Napake npr. "batrija", pa ne bo vrnila rezultatov razen če je bila storjena napaka pri samemu opisu artikla. Včasih je bolje besedo odrezati npr. "baterij", saj s tem zajamemo v rezultate "baterija", "baterije", "baterij",..
  Iskalnik bo iskal besede v naslovih, poudarjenih opisih in celotnih opisih artiklov. Artikel pri kateremu je ključna beseda del naslova bo izpisan prej kot pa tisti, ki imajo zadetek samo v opisu. Določena je namreč prioriteta naslov > kratek opis > celoten opis.
  Iskalnik pred navadnim iskanjem preveri tudi vrednost sku oz. identifikator artiklov. V kolikor iskalnik najde točno ujemanje vnešene ključne besede in sku-ja artikla bo izpisal zgolj ta artikel. V nasprotnem primeru, ko ne gre za točno ujemanje, izpis artiklov ne bo upošteval sku-jev. Za dobre iskalne rezultate je torej potrebno vnesti ključne besede, ki bodo število rezultatov čim bolj oklestila pri čemer pa se bodo ohranili tisti artikli, ki vas zanimajo.
 • Meni
  Meni na levi strani služi kot osnovno navigacijo. Ob kliku na določen element menija se bo meni razširil in izpisale se bodo vse podkategorije tega elementa. Na desni strani pa se bodo izpisali vsi artikli iz kategorije in vseh podkategorij.
  Ob kliku na element menija se izpiše tudi možnost urejanja izpisov (po starosti artiklov, po ceni in po najboljšem ujemanju). Tovrstno urejanje ni mogoče pri izpisu rezultatov iskalnika.
 • Iskalnik + meni Iskalnik se lahko uporabi tudi kot hitra navigacija do določene kategorije. Če npr. iščete "baterijo za prenosni računalnik HP 550", lahko kot iskalni niz vnesete "baterija HP" izisale se bodo vse baterije in vsi artikli HP torej vse baterije za prenosnike, baterije za pametne telefone itd. a kot prvi rezultati bodo izpisani tisti artikli, ki vsebujejo obe besedi. Ob kliku na enega od rezultatov se odpre podroben opis ob enem pa se bo prilagodil meni na levi strani. Tudi zgoraj nad izpisu artikla, se izpiše trenutno nahajanje:
  Ob kliku na "HP" v meniju desno ali zgoraj v "Nahajete se v..." boste na hiter način prišli v željeno kategorijo.


Pogled in akcije


Opis osnovnega pogleda in akcij Ko navigirate do željenega artikla ali vas do njega privedejo druge referenčne strani ali iskalniki, so na spletni starni vidni naslednji podatki, na voljo pa sta na 2 možni akciji.
 • 2.1. Izpis cene
  Izpis cene artikla z vključenim davkom DDV. V ceno pa niso vključeni stroški pošiljanja in plačila.
 • 2.2. Slika artikla
  Izriše se slika artikla. Ob klikom na sliko se odpre podroben opis artikla, kjer se izrišejo vse slike artikla. V podrobnemu opisu je sliko mogoče tudi povečati.
 • 2.3. Naziv artikla
  Tudi ob kliku na naziv artikla se odpre podroben opis artikla.
 • 2.4. Zaloge artikla
  Pod nazivom artikla je izpisano stanje artikla in zaloge. Več o zalogah in pomenu posameznega izpisa si preberite tukaj.
 • 2.5. Košarica
  S klikom na gumb "Košarica" se bo artikel dodal v košarico. Košarica je zgolj olepševalno ime za tabelo, ki se shrani v sejo. Tabela vsebuje podatke o artiklih, ki ste jih dodali in ustrezne količine. Seja je začasen zapis, ki se hrani na strežniku. Seja se po krajši (eno urni) neaktivnosti uporabnika izbriše. S tem se torej samodejno izprazni vsebina košarice.
 • 2.6. Poglej
  S klikom na gumb poglej se odpre podrobnejši opis artikla - tako kot ob kliku na sliko ali naziv artikla.


3. Podroben opis artikla

Podroben opis artikla
 • 3.1. Izris slik Tukaj so vidne vse slike, ki so dodane artiklu. Slika se samodejno poveča, ko z miškinim kazalcem zapeljemo nad to sliko.
 • 3.2. SKU artikla SKU (Stock Keeping Unit) je oznaka artikla v našemu skladišču. Gre za točen identifikator artikla.
 • 3.3. Dodaj v košarico S klikom na gumb "Dodaj v košarico" se artikel doda v košarico. Na enak način kot tukaj v pregledu artiklov.
 • 3.4. Opis artikla Opis artikla je razdeljen na 2 dela. V prvemu delu so poudarjene glavne specifikacije artikla. Ta del je poudarjen. V drugem delu opisa pa so navedeni še ostali podatki.
 • 3.5. Mnenja Pri vsakemu artiklu so navedena še mnenja artikla. Določenemu artiklu lahko uporabnik doda mnenje samo v primeru, da je ta artikel kupil. Za dodajanje mnenja morate biti prijavljeni. Ko uporabnik objavi mnenje se le to posreduje uredniku spletne strani Panthera. Urednik bo po svoji oceni uredil. Za vsako mnenje se vam iskreno zahvaljujemo! Vsaka pozitivna in negativna povratna informacija bo namreč pomagala pri odločitvi bodočih obiskovalcev.


4. Košarica

Predstavitev kosarice
 • 4.1. Vstop v košarico Košarica se samodejno odpre, ko v dodate artikle v košarico.
  V košarico lahko dostopate tudi s pomočjo gumba "Košarica" na vrhu vsake spletne strani.
 • 4.2. Nazaj v trgovino (dodaj več artiklov) Če želite dodati v košarico več artiklov ali pa preprosto želite nazaj na trgovino lahko pritisnete to povezavo. Seveda lahko uporabite tudi gumb nazaj "back" vašega brskalnika.
 • 4.3. Izpis korakov V tem razdelku je razvidno katere korake ste opravili in kateri so še potrebni za dokončanje nakupa. V primeru na sliki smo na 1. koraku. S pomočjo tega razdelka se lahko vračamo na predhodne korake. Če smo npr. na koraku 4. je omogočen klik na korak 1., korak 2. in korak 3. S pomočjo teh gumbov pa se ni mogoče vračati na višji korak.
 • 4.4. Vsebina košarice Tukaj so vidni vsi artikli, ki smo jih dodali v košarico. Poleg naziva artikla in povezave na opis artikla je izpisana še pripadajoča količina, cena, dobavljivost in možnost izbrisa artikla iz košarice.
  Ko je artikel dodan v košarico sistem tega ne zabeleži ampak se zgolj začasno shrani vsebina košarice. Artikel v tem trenutku še ni rezerviran in tudi cena ne.
  Količina v vnosno polje lahko vnesete željeno količino artikla. Ob spremembi količine se preverja zaloga in prilagaja izpis o dobavljivosti. Če presežete zalogo se v polju dobavljivost izpiše: "Na zalogi je le X artiklov". Čeprav se trudimo podatki niso vedno pravilni. Sam vnos količin le teh še ne posodobi v košarici. Za posodobitev je potrebno napredovanje na naslednji korak.
  S klikom na povezavo Odstrani boste iz košarice izbrisali artikel in pripadajoče zaloge.
  Na koncu sta še izpisana podatka o skupni vrednosti z in brez DDV. To še ni končna cena, saj pri tem še ni upoštevan strošek poštnine in plačila.
 • 4.5. Izdelaj informativno ponudbo Ta gumb je namenjen uporabnikom, ki še niso povsem prepričani, da želijo opraviti nakup. S pomočjo gumba se simulira nakup pri čemer pa se izpustijo vsi koraki, ki nimajo vpliva na končno ceno (registracija, validacija, prijava, vnos podatkov,..). Informativna ponudba nima nobene vrednosti in veljavnosti iz vidika zamrznitve cen in količin.
 • 4.6. Nadaljuj na naslednji korak S klikom na gumb potrdite trenutni korak in nadaljujete na naslednjega.
 • 4.7. Opsi vseh možnih akcij na trenutnemu koraku Tukaj je opis in pomoč za vsak korak v košarici posebej. Kjer si lahko tudi preberete več o samemu postopku.


5. Prijava

Predstavitev kosarice
 • 5.1. Prijava
  Na vseh straneh zgoraj je povezava prijava s pomočjo katere se lahko prijavite v sistem. Povezava omogoča zgolj prijavo! Povezava ne omogoča registracije. Registracija je mogoča samo v samemu postopku nakupa, kjer pa je mogoča tudi sama prijava.
 • 5.2. Uporabniško ime
  Polje v katerega vnesete uporabniško ime, ki ste si ga izbrali ob registraciji in ste ga tudi prijeli na vaš elektronski naslov.
 • 5.3. Geslo
  Polje v katerega vnesete geslo, ki ste si ga izbrali ob registraciji in ste ga tudi prijeli na vaš elektronski naslov.
 • 5.4. Prijava
  Gumb za potrditev prijave.
 • 5.5. Ste pozabili geslo/uporabniško ime?
  V kolikor ste pozabili prijavne podatke potrebujete elektronski naslov (email) s katerim ste se registrirali. Seveda potrebujete tudi dostop do tega naslova.
  Obnovitev podatkov je mogoča s pomočjo povezave Ste pozabili geslo/uporabniško ime?. Uporabniško ime si lahko posredujete na email, geslo pa je znano le vam in obnovitev ni mogoča temveč je mogoče le kreiranje novega.